Pastrav la cuptor

Dupa ce tocati ardeii, ceapa, rosia si ciupercile cu patrunjelul, pregatiti separat condimente cu ulei, vin, zeama de lamaie si usturoi dat prin razat

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Pastrav la cuptor

Ingrediente

  • 2 pastravi potriviti
  • 2 ardei (unul galben si unul rosu)
  • o rosie mare decojita
  • 150 g ciuperci
  • o ceapa mica tocata
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 80-100 ml de vin alb
  • cateva frunzulite de patrunjel (si 2-3 de menta daca aveti)
  • o jumatate de lamaie si condimente

Mod de preparare

Dupa ce tocati ardeii, ceapa, rosia si ciupercile cu patrunjelul, pregatiti separat condimente cu ulei, vin, zeama de lamaie si usturoi dat prin razatoare si ungeti pestele.

Se pun folii de aluminiu intr-o tava si se aseaza pestele curatat si crestat, dupa care se unge bine cu "alifia" respectiva si apoi se pun legumele pe langa si se pune si untul.

Se strange bine si se pune la cuptor la foc mediu pentru 25-30 min. De aici inainte pofta buna!
Pofta buna!

Reteta Pastrav la cuptor a fost propusa de gabrolio pe forum culinar.ro

Alte retete cu pastrav: Pastravi cu bere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc