Spaghetti alle vongole (spaghete cu scoici)

Este una dintre retetele mele favorite, pe care o fac ori de cate ori am ocazia :)

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
medie
Spaghetti alle vongole (spaghete cu scoici)

Ingrediente

  • 400 g spaghete
  • 1kg de vongole (scoici)
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • rosii cherry pt decor
  • 1 pahar de vin alb
  • sec
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vongolele se lasa o ora in apa cu sare, se spala sub jet de apa si se lasa la scurs in strecuratoare.

Intr-o oala mare, se pun pastele la fiert in apa cu sare, se fierb conform instructiunilor de pe pachet, asa veti avea paste al 'dente'.

Intr-o tigaie larga, se incinge uleiul si se caleste usturoiul 1-2 minute, se adauga scoicile si jumatate din patrunjelul tocat. Se adauga si vinul, se da la foc mare si se acopera cu un capac. Se fierbe inabusit pana se deschid scoicile; cele care nu se deschid, se arunca. Se adauga si rosiile cherry taiate in doua, adaugam si pastele scurse si restul de patrunjel.

Se amesteca bine timp de un minut, astfel incat pastele sa absoarba sucul.

Se servesc imediat...o reteta delicioasa pe care o recomand tuturor iubitorilor de fructe de mare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci