Mancaruri cu fructe de mare

Reteta Spaghetti alle vongole (spaghete cu scoici)

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 20h 
Rodica Granpier postat de
Postat pe: 03-08-2017
Adaugă în cartea de bucate
Este una dintre retetele mele favorite, pe care o fac ori de cate ori am ocazia :)

ingrediente

4 portii

   400 g spaghete
   1kg de vongole (scoici)
   4-5 linguri ulei de masline
   3-4 catei de usturoi
   rosii cherry pt decor
   1 pahar de vin alb
   sec
   patrunjel
   sare
   piper

mod de preparare

Vongolele se lasa o ora in apa cu sare, se spala sub jet de apa si se lasa la scurs in strecuratoare.
Intr-o oala mare, se pun pastele la fiert in apa cu sare, se fierb conform instructiunilor de pe pachet, asa veti avea paste al 'dente'.

Intr-o tigaie larga, se incinge uleiul si se caleste usturoiul 1-2 minute, se adauga scoicile si jumatate din patrunjelul tocat. Se adauga si vinul, se da la foc mare si se acopera cu un capac. Se fierbe inabusit pana se deschid scoicile; cele care nu se deschid, se arunca. Se adauga si rosiile cherry taiate in doua, adaugam si pastele scurse si restul de patrunjel.
Se amesteca bine timp de un minut, astfel incat pastele sa absoarba sucul.
Se servesc imediat...o reteta delicioasa pe care o recomand tuturor iubitorilor de fructe de mare.

Incearca si Fructe de mare cu orez si dovlecei
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti alle vongole (spaghete cu scoici)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu fructe de mare

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.