O mancare migaloasa, ardeii iuti umpluti sunt insa un rasfat pentru iubitorii de "picanterii"
Ingredientele umpluturii date prin masina de tocat carne (cele ce necesita asta) se amesteca , iar pasta rezultata se lasa in frigider pentru o jumatate de ora.
Intre timp, se spala ardeii,se sterg,se pune uleiul incins si la foc rapid se prajesc . Se scot si se curata cu grija coaja( se pot rupe).
Se taie longitudinal si li se scot samburii. Se umplu cu pasta de carne ,mai multa sau mai putina, dupa cum vreti sa arate( eu am umplut decat 10 si i-am umflat bine,umpland 12 , vor fi mai "slabuti" pastrand forma de ardei). Se aseaza ardeii umpluti in tigaia,unul langa altul, se prepara sosul si se toarna peste ei,aproape ii acopera. Se fiert neacoperiti 15 minute si apoi altele 20 acoperind tigaia cu un capac. Se iau de pe foc si se lasa sa se odihneasca acoperiti inca o jumatate de ora.
Ardeii iuti umpluti se servesc cu placere si cu o cana de apa rece langa ...pentru orice eventualitate.
Reteta de ardei iuti umpluti a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Boscodina.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii