Baba Ganouj

Se coace vanata in cuptor intreaga, se raceste, decojeste, toaca, scurge de apa. In blender se pun ghimbirul si usturoiul, co

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Baba Ganouj

Ingrediente

  • 2 vinete
  • o legatura de coriandru verde
  • ghimbir si usturoi dupa gust
  • o lingura pasta de susan(tahini)
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • o rodie
  • suc si samburi

Mod de preparare

Se coace vanata in cuptor intreaga, se raceste, decojeste, toaca, scurge de apa.

In blender se pun ghimbirul si usturoiul, coriandru tocat, vinetele, uleiul, zeama de lamaie, tahini.

Se face o pasta de culoare verde. Se toarna intr-un castronel si orneaza cu melasa de rodie sau zeama de la o rodie si samburii rodiei.


E delicioasa pe lipie calda (pita).

Pofta buna!

Reteta Baba Ganouj a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro

Alte retete cu vinete gasiti aici:

vinete maioneza

vinete umplute

vinete coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc