Barcute din zucchini, dovlecel umplut

Dovlecelul umplut este o mancare de legume foarte sanatoasa si gustoasa. Umplutura o puteti adapta dupa preferintele voastre, cu legume proaspete.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Barcute din zucchini, dovlecel umplut

Ingrediente

  • 3 zucchini
  • 1/2 cana orez
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1 graunte usturoi taiat marunt
  • 1/4 cana (60ml) ulei masline
  • 1/2 cana pesmet
  • 1/2 cana branza cheddar razuita
  • 1 cana ciuperci tocate marunt (optional)
  • 1 albus ou
  • 1 lamaie
  • patrunjel
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

1. Orezul + ceapa + usturoiul + uleiul + sarea + piperul se pun la fiert in 1 1/2 cana apa aproximativ 20 minute.

2. Intre timp taiem zucchini si scobim miezul (fomand barcutele)

3. Miezul il tocam marunt si-l adaugam peste orez lasandu-l pe foc alte 5 minute.

4. Oprim focul si adaugam apoi patrunjelul, branza, albusul, pesmetul, sucul de lamaie si ciupercile. amestecam. 5. Umplem apoi barcutele, iar restul compozitie il punem alaturi in tava

6. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit la 175C (350F) pentru 40 minute plus alte 10 minute fara folie.


Pofta buna! Reteta Barcute din zucchini, dovlecel umplut a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci