Budinca din legume cu smantana

Pentru budinca din legume cu smantana morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • mazare verde proaspata/conservata - 250 g/150 g
  • cartofi 400 g
  • morcovi 200 g
  • telina radacina - 50 g
  • varza alba - 200 g
  • ceapa - 100 g
  • unt/margarina - 100 g
  • faina - 100 g
  • lapte - 200 ml
  • smantana - 100 ml
  • oua - 2 bucati
  • cascaval - 100 g
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru foi de clatite:
  • lapte - 100 ml
  • faina - 50 g
  • oua - 1 bucata
  • ulei - 30 ml

Mod de preparare

Pentru budinca din legume cu smantana morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste. Apa se indeparteaza. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se racesc, se taie cuburi. Varza se curata, se spala, se taie marunt, se fierbe. Apa se indeparteaza. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Oul se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Mazarea proaspata se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe, se indeparteaza lichidul si se trece prin jet de apa rece. In caz ca se foloseste mazare conservata, se indeparteaza lichidul si se trece prin jet de apa rece. Din faina, unt (75 g) sau margarina, lapte si sare se prepara un sos la care se adauga oul si smantana. Sosul obtinut se raceste, apoi se amesteca cu cartofi, ceapa, mazare, telina, varza, morcovi, piper si 50 g cascaval ras. Din 50 g faina, 100 ml lapte, ou si sare se pregatesc foi de clatite, care se coc in tigaia unsa cu ulei. in tava unsa cu restul de unt se aseaza foile de clatite, se adauga legumele si sosul, se niveleaza suprafata si se presara cu restul de cascaval ras. Se introduce la cuptor pana la gratinare.

Budinca din legume cu smantana se serveste cald.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tocanita de ciuperci cu ardei grasi
Bucataras.RO

Tocanita de ciuperci cu ardei grasi

De dragul ciupercilor champignons, dar și a ardeilor grași dulci, am făcut ieri o tocăniță excelentă, foarte...

Tocanita de ciuperci cu ardei grasi
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise