Chakchouka – oua tunisiene

Chakchouka este o reteta tunisiana de mancare cu oua, potrivita pentru mic dejun sau gustare.

Complexitate
redusa
Chakchouka – oua tunisiene

Ingrediente

  • 50 ml ulei de masline
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 ceapa tocata
  • 200 g carnaciori
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 lingurita boia iute
  • Un praf ardei cayenne
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 4 rosii medii
  • tocate
  • 4 oua
  • Sare

Mod de preparare

Incingeti uleiul de masline pe o tigaie mare. Curatati si taiati fasii ardeii grasi. Caliti ardeii, ceapa si carnaciorii taiati rondele, pana se inmoaie ardeii. Adaugati usturoiul, boiaua, ardeiul cayenne, chimenul si sare cdupa gust. Amestecati bine, adaugati rosiile si spargeti ouale peste amestec. Ouale se pot gati ochiuri sau se pot fierbe fara coaja inainte de a fi asezate peste amestecul de legume. Potriviti de boia sau cayenne.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci