Chiftelute de dovlecei

Se curata, se spala si se fierb dovleceii. Se lasa in strecuratoare sa se scurga foarte bine de apa (cel putin ½ ora), apoi se toaca cu tocatorul de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 dovlecei mijlocii
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura verdeata tocata
  • miez de franzela muiat in apa si bine stors (de marimea unui ou)
  • 2 linguri untura
  • 1 ceapa tocata putin prajita
  • sare
  • piper
  • salata verde sau rosii

Mod de preparare

Se curata, se spala si se fierb dovleceii. Se lasa in strecuratoare sa se scurga foarte bine de apa (cel putin ½ ora), apoi se toaca cu tocatorul de lemn. Se pun intr-un castron si se amesteca cu ceapa tocata si putin prajita, oul, faina, franzela muiata in apa, sarea, piperul si verdeata tocata. Se pune cite o lingura din aceasta compozitie in tigaia cu untura fierbinte, prajindu-se pe ambele parti. Se asaza pe o farfurie
Se servesc cu salata verde sau cu felii de rosii aranjate in jurul chiftelutelor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc