Mancaruri cu legume

Chiftelute de praz cu smintina

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
Higeia postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se curata prazul, se taie bastonase, se fierbe in apa cu sare citeva clocote. Se scurge bine si se trece prin masina de tocat carne. Se sdauga ouale

ingrediente

   1 kg. praz nu prea gros
   2 l apa
   2 linguri faina
   2 linguri brinza burduf rasa
   1 lingura unt (margarina)
   3 oua
   ulei pentru prajit
   1 ceasca smintina
   sare

mod de preparare

Se curata prazul, se taie bastonase, se fierbe in apa cu sare citeva clocote. Se scurge bine si se trece prin masina de tocat carne. Se sdauga ouale puse pe rind, brinza, untul, sarea, faina. Compozitia va fi ca o ciulama groasa. Se incinge ulei intr-o tigaie adinca si se ia cu lingura din compozitie si i se da drumul in baia de ulei.
Se rumenesc chiftelute pe o parte si pe cealalta. Se aseaza intr-o forma pentru gratin (ex. de sticla de Jena). Se toarna deasupra smintina amestecata cu o lingurita de faina si se presara brinza rasa. Se dau jumate de ora la cuptor.
Se serveste in forma cu smintina deasupra
Incearca si Andive la gratin
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de praz cu smintina" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite