Mancaruri cu legume

Reteta Chiftelute din cartof si dovlecei

portii reteta 2 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 10m 
gatire reteta 30m 
luminitanaty postat de
Postat pe: 24-05-2017
Adaugă în cartea de bucate
Retete sanatoase cu fructe si legume.

ingrediente

2 portii

   1 dovlecel
   2 cartofi mari
   1 ou
   1 ceapa
   50 gr parmezan ras
   boia iute
   usturoi granulat
   sare
   pesmet
   piper
   ulei
   pentru sos
   1 Iaurt gras
   marar
   1 catel de usturoi

mod de preparare

Cartofii se curata si se pun la fiert, in apa cu sare; se lasa sa fiarba ~ 15 min, dupa care se scot din apa si se paseaza. Dovlecelul sa da prin razatoarea mare, ceapa se taie marunt.

Intr-un bol, se amesteca piureul de cartofi cu dovlecelul ras, ceapa, parmezanul, usturoiul granulat , boia iute, sare, piper, 2 linguri de pesmet si oul. Din compozitia obtinuta, se formeaza bilute care se trec prin pesmet. Se pune o tigaie pe foc, dupa care se adauga uleiul, cand s-a incins si acesta, se pun la prajit crochetele. Cand sunt aurii, se scot pe un prosop de hartie, pentru a abosorbi excesul de ulei.

Sos: se amesteca iaurtul cu usturoiul zdorbit si maratul tocat. Mai simplu nici nu se poate :D

Incearca si Mazare verde cu morcovi
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din cartof si dovlecei" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.