Mancaruri cu legume

Reteta Chiftelute din legume

portii reteta 3 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
gatire reteta 20m 
Alexandra_Asofiei postat de
Postat pe: 02-11-2018
Adaugă în cartea de bucate
Alternativa a celor din carne, dar la fel de bune.

ingrediente

3 portii

   1 dovlecel
   1 morcov mic
   1 ceapa
   1 catel de usturoi
   1 pastarnac mic
   patrunjel proaspat dupa gust
   cca 200 gr de dovleac
   1 ou
   3 linguri pesmet
   sare
   piper
   2 linguri ulei de masline
   ulei pentru prajit

mod de preparare

Dovleacul fara coaja si taiat in bucati se pune la fiert pentru cca 20 de minute, apoi il zdrobim cu o furculita.
Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie.
Dam dovlecelul prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi il stoarcem bine.
Morcovul si pastarnacul se dau prin razatoarea cu ochiuri mici, ustoiul il pisam, iar patrunjelul il taiem marunt.
Amestecam legumele cu oul, pesmetul, sare si piper si dam la frigider pentru 30 de minute. Dupa acest timp, daca amestecul este prea moale, se poate adauga 1 lingura de faina. Eu nu am considerat necesar.
Formam bilute potrivite pe care le prajim in ulei incins, apoi le scoatem pe prosop de hartie.
Incearca si Fasole verde scazuta cu usturoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din legume" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.