Clatite cu oua si spanac

Se face un aluat de clatite, mai consistent(in care se pune un praf de sare). Se foloseste doar un singur ou. Se coc usor, in tigaie, foile, tot ca de

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 5 cani faina
  • 500 gr spanac fiert
  • 4 catei mari usturoi
  • apa
  • delikat
  • sare
  • piper
  • dupa gust. Optional bulion
  • sau suc de rosii (2-3 linguri)

Mod de preparare

Se face un aluat de clatite, mai consistent(in care se pune un praf de sare). Se foloseste doar un singur ou. Se coc usor, in tigaie, foile, tot ca de clatita, doar ceva mai groase. Cind sint pe trei sferturi gata, se scot, se pun pe un platou si se tin la cald. Separat, se ameteca cu mixerul spanacul deja fiert, cu usturoiul pisat, cu restul de oua, cu sucul de rosii. Se potriveste de gust (delikat, sare, piper). Compozitia va avea consistenta unei creme mai groase. Se ia o tava (sau o forma rotunda), se unge cu margarina (sau ulei). Se iau foile de clatita, se pune cu lingura din compozitie, se impaturesc in 4, apoi se asaza in tava. Se asaza in straturi, se da la cuptorul incins in prealabil; focul trebuie sa fie mediu. Se coace timp de 10-15 minute, pina se rumenesc. Dupa ce se scot din cuptor, se lasa citeva minute.
Se servesc reci sau calde, taiate cuburi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci