Deliciul lui Budha

Telina si morcovul se taie pai, ardeii - carouri mari, ciupercile, daca sunt mici, se lasa intregi; cele mari - se taie in jumatate. Ceapa se despica

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg. ciuperci proaspete (sau 1 conserva)
  • 2 teline potrivite
  • 3 morcovi mari
  • 1 cutie porumb (sau mazare)
  • 2-3 ardei grasi
  • 4-5 cepe potrivite
  • alune decojite (nesarate)
  • sos de soia
  • sos de peste
  • praf de curry
  • amidon alimentar
  • sare
  • piper alb
  • negru si verde - praf
  • boia de ardei
  • 2 linguri pasta de tomate (sau 1 pahar suc de rosii)

Mod de preparare

Telina si morcovul se taie pai, ardeii - carouri mari, ciupercile, daca sunt mici, se lasa intregi; cele mari - se taie in jumatate. Ceapa se despica in patru (nicidecum mai marunt). Intr-o tigaie adanca (de preferinta, teflonata) se calesc in putin ulei morcovul cu telina, atat cat sa se inmoaie. Se adauga ciupercile (fierte sau scurse in prealabil), alunele si porumbul. Se stinge cu 1/2 ceasca de apa si se inabusa in continuare, 10-12 min. Apoi se pun ardeii grasi, sarea, piperul si ceapa, avand grija ca aceasta sa nu se sfarame prea tare in timp ce amestecam legumele. Tot atunci adaugam 2-3 lingurite de amidon, dizolvat in putina apa rece si amestecam bine totul, pana cand in cratita se formeaza un sos vascos. (Atentie: ceapa trebuie sa se inabuse nu mai mult de 4-5 minute, atat cat sa se ramana semicruda. Lasata pe foc mai mult timp, devine fiarta, oferind un gust fad mancarii.) Spre sfarsit, se adauga sosul de soia si cel de peste si praful de curry, se lasa sa dea in clocot si se ia de pe foc.
Fiind o mancare chinezeasca, se serveste cu orez simplu (picant, cu ou, cu mazare - vezi retetele pentru prepararea orezului), sos de soia si sos picant. Sugestie: acest fel se poate prepara si cu orice fel de carne, taiata felii subtiri si inabusita, peste care se vor adauga restul legumelor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci