Dovleac Hamilton

Dovleacul Hamilton este o reteta de mancare cu dovleac aromata si delicioasa. Dovleacul se umple cu o multime de feluri de ciuperci si verdeturi, si se coace la cuptor odata cu umplutura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Dovleac Hamilton

Ingrediente

  • 1 mana mica de ciuperci porcini uscate
  • 1 dovleac
  • taiat in jumatate si cu semintele scoase
  • ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • tocata marunt
  • 1 catel de usturoi
  • tocat marunt
  • 1 lingurita cu seminte de coriandru
  • zdrobite
  • 1-2 varfuri de cutit cu ardei iute uscat
  • dupa gust
  • 2 crengute de rozmarin proaspat
  • cu frunzele culese si tocate marunt
  • 5 rosii coapte la soare
  • tocate
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 100 g orez basmati
  • 1 mana de seminte de pin
  • usor rumenite

Mod de preparare

Mai intai, inmuiati ciupercile pentru 5 minute in 140 ml de apa clocotita. Incingeti cupte 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Luati cele doua jumatati de dovleac si, folosind o lingurita, razuiti in lungime o parte din miez. Tocati marunt miezul scos, cu semintele dovleacului, si puneti totul intr-o tigaie in care ati turnat 4 linguri bune de ulei de masline. Adaugati ceapa, usturoiul, semintele de coriandru, ardeiul iute, rozmarinul si rosiile. Prajiti ingredientele timp de 4 minute, pana se fragezesc. Adaugati ciupercile porcini. Mai lasati inca 2 minute pe foc, inainte de a asezona. In final, amestecati orezul si semintele de pin, apoi umpleti bine cele doua jumatati ale dovleacului, dupa care potriviti jumatatile una peste alta, presand pentru a le lipi la loc.

Ungeti dovleacul cu putin ulei de masline, inveliti-l in folie de staniol si coaceti-l in cuptor.


Dovleacul Hamilton se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci