Dovlecei cu cascaval

Dovleceii se curata de coaja si se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara sosul. Se caleste faina in u

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 dovlecei
  • 10 g sare
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • Pentru sos:
  • 2 cani de
  • 1/2 pachet de unt
  • 4 linguri de faina
  • 100 g cascaval ras
  • 1 lingura cu varf de pesmet

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja si se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se lasa sa se raceasca.

Intre timp se prepara sosul.

Se caleste faina in untul topit. Se stinge apoi cu , amestecand continuu.

Dovleceii se taie felii si se pun intr-un vas termorezistent.

Se sareaza, se pipereaza, se presara cu cascaval si pesmet, se toarna sosul si se introduce vasul la cuptor. Dovleceii se servesc fierbinti, presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.
Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci