Dovlecei cu vinete la cuptor

Poate fi un fel de mancare principal delicios si hranitor.

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Dovlecei cu vinete la cuptor

Ingrediente

  • sare
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 350 g crema telemea
  • 200 g smantana
  • 2 lg gris
  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 2 buc ceapa alba
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat
  • unt si gris pt tapetat tava

Mod de preparare

Se spala bine dovlecelul si vanata. Se taie rondele nu foarte groase. Se sareaza si se lasa in strecuratoare pentru cca jumatate de ora, pentru a se scurge de apa lasata. Intre timp se amesteca intr-un bol crema de iaurt cu smantana și ouale, se adauga ceapa si usturoiul taiat marunt si patrunjelul verde tocat. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se omogenizeaza. Se adauga la final grisul si se amesteca. Se unge un vas de ceramica cu unt si se tapeteaza cu gris. Rondelele de dovlecel si vinete se sterg cu prosoape de hartie pentru a mai lua din apa lasata. Se aseaza oblic, alternativ o felie de dovlecel, una de vinete, pana la epuizare si umplerea intregului vas. Mie mi-au iesit trei randuri. Se toarna peste rondele crema de telemea cu smantana, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca o ora, sa prinda deasupra o culoare frumoasa, aurie. Se serveste ca atare cu smantana sau iaurt deasupra. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci