Dovlecei cu vinete si rosii la cuptor

Dovleceii cu vinete si rosii la cuptor sunt usor de pregatit. Reteta mai contine, pe langa dovlecei, vinete si rosii, ceapa, usturoi si marar.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg dovlecei
  • 1
  • 5 kg vinete
  • 1 kg rosii
  • sare
  • 250 gr ceapa
  • 150 ml ulei
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura marar

Mod de preparare

Dovleceii cu vinetele la cuptor se prepapra astfel: se curate dovleceii, se feliaza, apoi se sareaza si se lasa 20 de minute. Separat, se coc  vinetele la cuptor, apoi se curata si se desfac fasii. Rosiile se taie in felii groase, ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Din capatana de usturoi se prepara un mujdei. Se unge o tava cu ulei, apoi se asaza un rand de dovlecei, unul de vinete, apoi un strat de rosii taiate. Se continua cu straturile de legume, pana se termina, se presara cu sare si se toarna deasupra ceapa prajita, mujdeiul si mararul tocat marunt. Se lasa la copt, 30 de minute, in cuptorul incins.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Legume la cuptor

Cartofi la cuptor

Mancare de mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci