Pentru dovleceii umpluti aveti nevoie de dovlecei, orez, carne tocata de pui, verdeata, unt, smantana, lapte, faina si condimente.
Se curata dovleceii de miez, care se pune intr-un bol. Separat, se amesetca carnea tocata de pui cu sarea, piperul, orezul, mararul tocat si ceapa tocata marunt. Se framanta bine compozitia, apoi se umplu dovleceii cu ea. Separat, se pune ulei intr-un vas, se adauga miezul de la dovlecei, se pun dovleceii si se toarna 1-2 cani de apa. Se lasa la fiert la foc mic, acoperit cu un capac. Se topeste untul in alt vas, se adauga faina, laptele fierbinte si smantana. Se lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi se presara cu nucsoara si piper macinat.
Dovleceii fierti se servesc cu sosul bechamel, ornati cu marar.
Alte retete:
Cartofi la cuptor
Iahnie de fasole
Ciuperci umplute

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii