Dovlecei umpluti cu carne tocata si morcovi

dovlecii umpluti cu carne tocata nu sunt greu de preparat si sunt deliciosi. Incearca si tu aceasta reteta de dovlecei.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Dovlecei umpluti cu carne tocata si morcovi

Ingrediente

  • - dovlecei potriviti
  • 500 gr carne tocata
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • orez ( 1 lingura de orez pt fiecare bucata de dovlecel)
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • rosii
  • pasta de rosii
  • ulei

Mod de preparare

Se spala,se taie in 2 dovlecelul si apoi cu o lingura se scoate miezul.
Se caleste ceapa,se adauga morcovul si la final se adauga orezul,apoi se lasa la racit,se adauga peste carnea tocata. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga 2 oua, se amesteca bine si se umplu cu aceasta compozitie dovleceii.
Se spala rosiile si se taie rondele pentru a le folosi pe post de capacel la dovlecei.
Se aseaza in oala si se pune apa sa treaca putin peste ei, si se lasa pe foc sa fiarba.

Intre timp se prepara sosul: se pune pasta de rosii si se caleste in putin ulei,apoi se adauga o ceasca de apa si se lasa sa fiarba,se adauga sare,piper si 2-3 foi de dafin(dar care se lasa 10 minute si apoi se scot).


Dovleceii umpluti cu carne tocata se servesc calzi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci