Fasole batuta

• fasolea o lasati la inmuiat peste noapte• schimbati apa si puneti-o la fiert cu sarea, morcovii, telina si

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Fasole batuta

Ingrediente

  • fasole calitativa - 1 kg
  • ceapa galbena 2 buc mai mici
  • ceapa rosie - 2 buc mai mici
  • zahar - 1 lingurita
  • telina - 1 buc mica
  • morcovi - 2 buc mai mari
  • pastarnac - 2 buc
  • boia de ardei dulce - 1 lingurita
  • usturoi - 56 catei
  • ulei de floareasoarelui
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• fasolea o lasati la inmuiat peste noapte
• schimbati apa si puneti-o la fiert cu sarea, morcovii, telina si pastarnacii
• scurgeti fasolea, dar nu aruncati apa
• adaugati fasolea si usturoiul intr-un bol incapator - mixati cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender – daca prezinta o consistenta prea densa, mai adaugati putina zeama din apa in care a fiert (pentru o consistenta mai cremoasa o puteti trece printr-o sita cu ajutorul unei linguri)
• asezonati-o dupa gust si lasati-o la rece
• taiati ceapa julien si frecati-o cu zahar
• caliti-o in ulei cu boia.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci