Fasole cu rondele de ceapa

Fasolea cu rondele de ceapa este o reteta de post, plina de vitamine, pe care o gasiti pe culinar.ro, alaturi de alte retete cu legume, de post.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr fasole alba
  • 4 cepe mari
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura malai
  • 200 gr suc de rosii
  • 1 legatura marar
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fasolea cu rondele de ceapa este o reteta de post, plina de vitamine. Pentru a prepara aceasta reteta cu fasole se curata ceapa si se taie rondele cu grosimea de 0,5 mm. Se trec rondelele printr-un amestec de faina, malai, sare si piper. Se prajesc in ulei fierbinte rondelele de ceapa, pe ambele parti si se scot apoi pe un servetel pentru a absorbi grasimea. Se piseaza usturoiul si se caleste in ulei. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga fasolea alba, foaia de dafin, sucul de rosii si mararul tocat marunt. se tine vasul pe foc mediu, timp de 10 minute, apoi se lasa la racit.


Fasolea se serveste in farfurii, alaturi de rondelele de ceapa, ornata cu marar verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci