Pentru ghiveci de legume cu vin alb cartofii, morcovii, telina si patrunjelul radacina, se curata, se spala, se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt.
Pentru ghiveci de legume cu vin alb cartofii, morcovii, telina si patrunjelul radacina, se curata, se spala, se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala, se taie careuri. Varza se curata de frunze si cotor, se spala, se taie mai mare. Mazarea si fasolea verde conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Ceapa se inabusa in ulei cu apa. in ordinea timpului de fierbere, se inabusa legumele: morcovi, telina, patrunjel radacina. Se adauga cartofii, ardeiul gras, varza si se lasa in continuare la inabusit. Se adauga apa necesara, iar fierberea se continua inabusit. Cand au fiert cartofii, se adauga pasta de tomate, legumele conservate (mazare, ghiveci, fasole verde), boia, vin, sare, piper si se amesteca. Deasupra se adauga rosiile in bulion si ghiveciul de legume se introduce la cuptor cca 10-12 minute pentru rumenire.
Ghiveciul de legume cu vin alb se serveste cald sau rece, cu patrunjel verde deasupra.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii