Pentru ghiveci de legume cu vin alb cartofii, morcovii, telina si patrunjelul radacina, se curata, se spala, se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt.
Pentru ghiveci de legume cu vin alb cartofii, morcovii, telina si patrunjelul radacina, se curata, se spala, se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala, se taie careuri. Varza se curata de frunze si cotor, se spala, se taie mai mare. Mazarea si fasolea verde conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Ceapa se inabusa in ulei cu apa. in ordinea timpului de fierbere, se inabusa legumele: morcovi, telina, patrunjel radacina. Se adauga cartofii, ardeiul gras, varza si se lasa in continuare la inabusit. Se adauga apa necesara, iar fierberea se continua inabusit. Cand au fiert cartofii, se adauga pasta de tomate, legumele conservate (mazare, ghiveci, fasole verde), boia, vin, sare, piper si se amesteca. Deasupra se adauga rosiile in bulion si ghiveciul de legume se introduce la cuptor cca 10-12 minute pentru rumenire.
Ghiveciul de legume cu vin alb se serveste cald sau rece, cu patrunjel verde deasupra.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii