Gulas de legume

Retete dietetice. Gulasul este una dintre mancarurile mele favorite. Picant, cu aroma subtila de chimen, poate fi preparat cu carne de vita, vitel, porc si, de ce nu, mai dietetic si mai sanatos, cu legume...

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Gulas de legume

Ingrediente

  • 3 cepe mari
  • 2 ardei grasi (rosu, verde)
  • 2 gogosari
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 5 cartofi mari
  • 1 cutie rosii cuburi
  • 1-2 linguri boia de ardei dulce
  • 1 lingurita chimen
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Legumele curatate se spala si se taie. Ceapa pestisori, ardeii si gogosarii fasii mai mari, morcovii rondele, iar cartofii si dovleceii cuburi. Intr-o cratita, punem cateva linguri cu ulei si calim ceapa pana devine transparenta. Adaugam ardeii si gogosarii, calim 4-5 minute, apoi morcovii si procedam la fel. Turnam apa calda, aproximativ 400-500 ml, punem cimbrul, boiaua si foile de dafin si lasam sa fiarba. Cand sosul a scazut, adaugam si cubuletele de dovlecei, completam cu apa calda si asteptam ca cei din urma sa fie bine fierti, moment in care "aruncam" in oala si cartofii. Spre final, adaugam si rosiile cuburi, apoi condimentam cu chimen, sare si piper. Presaram mararul verde tocat marunt si servim cu muraturi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori