Gulas de legume

Retete dietetice. Gulasul este una dintre mancarurile mele favorite. Picant, cu aroma subtila de chimen, poate fi preparat cu carne de vita, vitel, porc si, de ce nu, mai dietetic si mai sanatos, cu legume...

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Gulas de legume

Ingrediente

  • 3 cepe mari
  • 2 ardei grasi (rosu, verde)
  • 2 gogosari
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 5 cartofi mari
  • 1 cutie rosii cuburi
  • 1-2 linguri boia de ardei dulce
  • 1 lingurita chimen
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Legumele curatate se spala si se taie. Ceapa pestisori, ardeii si gogosarii fasii mai mari, morcovii rondele, iar cartofii si dovleceii cuburi. Intr-o cratita, punem cateva linguri cu ulei si calim ceapa pana devine transparenta. Adaugam ardeii si gogosarii, calim 4-5 minute, apoi morcovii si procedam la fel. Turnam apa calda, aproximativ 400-500 ml, punem cimbrul, boiaua si foile de dafin si lasam sa fiarba. Cand sosul a scazut, adaugam si cubuletele de dovlecei, completam cu apa calda si asteptam ca cei din urma sa fie bine fierti, moment in care "aruncam" in oala si cartofii. Spre final, adaugam si rosiile cuburi, apoi condimentam cu chimen, sare si piper. Presaram mararul verde tocat marunt si servim cu muraturi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc