Iahnie de fasole ca-n Moldova

De cu seara am pus la muiat fasolea. A doua zi am aruncat apa, le-am clatit si le-am pus fiert. Am schimbat 3 ape. La a patra am adaugat si: o ceapa,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Iahnie de fasole ca-n Moldova

Ingrediente

  • fasole uscata
  • o ceapa
  • 2 morcovi
  • citiva catei de usturoi
  • 2 foi de dafin si 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3 cepe
  • sare
  • piper
  • boia dulce

Mod de preparare

De cu seara am pus la muiat fasolea. A doua zi am aruncat apa, le-am clatit si le-am pus fiert. Am schimbat 3 ape.

La a patra am adaugat si: o ceapa, 2 morcovi, citiva catei de usturoi, 2 foi de dafin si 1/2 lingurita bicarbonat.

Le-am lasat sa fiarba bine, bine.

Separat am taiat marunt 3 cepe si le-am pus la prajit.

Daca vrei sa pui si feliute de bacon sau costita acum e momentul.

Cand s-a aurit un pic ceapa am pus bulion (cam 4-5 linguri).

Cind a fost gata fasolea, am stins focul si am adaugat citiva catei de usturoi taiati matunt, sare, piper si boia dulce.

Din lipsa de timp am facut fasolea la blender, voi, daca aveti timp si conditii sa o dati pe masina de tocat carne: alta constistenta va avea si alt gust.

Ca sa nu arunc uleiul de la ceapa cu bulion, l-am scurs in fasole si l-am amestecat bine (voi puteti pune ulei curat, trebuie putin) si am amestecat si un pic din ceapa cu bulion in compozitie.

Se pune pe farfurie o portie zdravana de iahnie, deasupra ceapa cu bulion.


Pofta buna!

Reteta Iahnie de fasole ca-n Moldova a fost propusa de California pe forum culinar.ro

Alte retete cu fasole gasiti aici:

Iahnie de fasole pentru post,

Mancarica cu fasole, ciupercute si spaghete,

Salata de fasole

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci