De cu seara am pus la muiat fasolea. A doua zi am aruncat apa, le-am clatit si le-am pus fiert. Am schimbat 3 ape. La a patra am adaugat si: o ceapa,
De cu seara am pus la muiat fasolea. A doua zi am aruncat apa, le-am clatit si le-am pus fiert. Am schimbat 3 ape.
La a patra am adaugat si: o ceapa, 2 morcovi, citiva catei de usturoi, 2 foi de dafin si 1/2 lingurita bicarbonat.
Le-am lasat sa fiarba bine, bine.
Separat am taiat marunt 3 cepe si le-am pus la prajit.
Daca vrei sa pui si feliute de bacon sau costita acum e momentul.
Cand s-a aurit un pic ceapa am pus bulion (cam 4-5 linguri).
Cind a fost gata fasolea, am stins focul si am adaugat citiva catei de usturoi taiati matunt, sare, piper si boia dulce.
Din lipsa de timp am facut fasolea la blender, voi, daca aveti timp si conditii sa o dati pe masina de tocat carne: alta constistenta va avea si alt gust.
Ca sa nu arunc uleiul de la ceapa cu bulion, l-am scurs in fasole si l-am amestecat bine (voi puteti pune ulei curat, trebuie putin) si am amestecat si un pic din ceapa cu bulion in compozitie.
Se pune pe farfurie o portie zdravana de iahnie, deasupra ceapa cu bulion.
Pofta buna!
Reteta Iahnie de fasole ca-n Moldova a fost propusa de California pe forum culinar.ro
Alte retete cu fasole gasiti aici:
Iahnie de fasole pentru post,
Mancarica cu fasole, ciupercute si spaghete,
Salata de fasole
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii