Legume sote la tigaie

Această rețetă de legume sote la tigaie este ușor de preparat și poate fi servită ca fel principal sau ca garnitură alături de o porție delicioasă de orez sau carne. Surprindeti-va cu acest festin colorat și sănătos, perfect pentru a savura bucuria unui stil de viață echilibrat și gustos!

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Legume sote la tigaie

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel verde
  • 1 vanata
  • sos de soia dupa gust
  • 1 cubulet de unt
  • seminte de susan pentru presarat deasupra (optional)

Mod de preparare

Pentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan, este bine sa le prajiti putin inainte, pana devin aurii. Semintele prajite elimina un lichid si totodata devin mai gustoase si mai crocante. Dupa ce scoatem semintele de susan, in tigaia deja inchinsa, de preferat sa fie wok, adaugam cubuletul de unt, iar cand acesta s-a topit, punem legumele pe rand (curatate, spalate si taiate julienne aproximativ egale toate). Prima data punem morcovul, il gatim la foc iute cateva minute, pe urma adaugam ardeiul, il gatim si pe acesta cateva minute la foc iute pana se inmoaie, amestecand usor cu ajutorul tigaii, saltand-o in sus. Urmeaza ceapa, lasam la fel cateva minute si la final, adaugam dovlecelul si vanata si se continua gatirea tot la foc iute, amestecand din cand in cand, pentru a impiedica arderea. Cand legumele sunt uniform gatite si raman "caramelizate", adaugam sosul de soia (dupa gust), nu este necesar sa adaugam sare, deoarece are sosul de soia. Mai lasam circa un minut, pentru ca sosul sa ajunga la temperatura legumelor, dam tigaia deoparte si presaram deasupra semintele de susan prajite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci