Mancare de legume de vara

In aceasta mancare se imbina multe legume de vara si care iti incanta papilele gustative! Retete dietetice

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Mancare de legume de vara

Ingrediente

  • 500 g fasole verde
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapa alba
  • 6 buc ciuperci champignon
  • 1/2 ardei gras
  • 1-2 rosii
  • 150 ml bulion
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper dupa gust
  • frunze de patrunjel
  • frunze de telina
  • 4-5 lg ulei

Mod de preparare

Fasolea verde se curata la capete, se rupe bucatele mai mici si se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand s-a fiert, se scurge de apa si se lasa deoparte.

Ciupercile se curata, se spala si se taie felii.

Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun ciupercile. Se presara putina sare si se lasa la calit pana se evapora aproape toata apa lasata de ele.

Se curata ceapa si se toaca. Se pune peste ciuperci si se calesc impreuna. Dovlecelul se curata de coaja apoi se taie cubulete mici. Se pune si dovleacul peste ciuperci, se presara sare, se toarna cca 50 ml apa, se pune capacul peste cratita si se lasa la foc mic sa fiarba. Cand este pe jumatate fiert dovleacul, se adauga fasolea verde, rosiile taiate cubulete si bulionul.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba pentru cateva minute pana este bine facut si dovleacul. Spre final se pune si ardeiul gras taiat cubulete.

Se mai lasa sa fiarba timp de cateva minute, apoi se adauga usturoiultaiat feliute, patrunjelul tocat si frunzele de telina taiate marunt. Se amesteca, se pune capacul peste cratita, se stinge focul si se lasa sa se intrepatrunda bine aromele.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon
Bucataras.RO

Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon

Va doresc din suflet sa aveti Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii, impliniri si belsug pe masa. Sa va bucurati de...

Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!