O reteta simpla pentru o mancare consumata in multe versiuni, din nordul Italiei pana in sudul Frantei, din Rusia pana-n Dobrogea. Are si variante d
O reteta simpla pentru o mancare consumata in multe versiuni, din nordul Italiei pana in sudul Frantei, din Rusia pana-n Dobrogea. Are si variante de post dar azi ma opresc asupra uneia care contine si putina afumatura. O bucurie la pranz n-a facut rau nimanui.
Pentru doua portii am nevoie de jumatate de kilogram de mazare. Daca nu am proaspata (se gaseste doar cand e vremea ei), prefera sa folosesc din cea congelata si prefiarta. Arata mult mai bine decat cea din borcan, e tinuta la apa mult mai putin si pare ca-i mai plina de cele bune. In plus, nu e nevoie sa o tii mult pe foc.
Pe post de afumatura, folosesc un carnat afumat, crud si uscat bine. Doi catei de usturoi si o ceapa nu foarte mare vor completa sosul din jurul boabelor de mazare. Ca veni vorba, mai intai toc ceapa si usturoiul, le sotez usor in foarte putin ulei amestecat cu apa (sa nu dea arsuri) si abia apoi pun mazarea in tigaie. Dupa un minut pun cam doua cani de rosii zdrobite (din conserva, s-a cam dus vremea rosiilor coapte din piete) si las mancarea sa dea in clocot. Nu ingros mancarea cu faina sau amidon, pur si simplu iau o furculita si zdrobesc o parte din boabele de mazare.
Dupa doua-trei clocote, adaug carnatul taiat in rondele subtiri, o mana de frunze de patrunjel si putina sare. Apoi sting focul. Las mancarea sa se odihneasca doua-trei minute inainte de a o pune in farfurii. In farfurie ramane de obicei putin sos. Pe care-l arunc? Nici poveste! Trag prin el o bucata de paine HapiHap si-i dau un rost pe lume.
Alte retete culinare recomandate
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii