Mancaruri cu legume

Reteta Mancare de vinete cu mozzarella

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
Dulceata_de_trandafiri postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Mancare de castraveti murati cu pulpa de porc"
 
Mancare de vinete cu mozzarella este o reteta delicioasa si foarte simpla de facut. Pentru aceasta reteta cu vinete aveti nevoie de 2 vinete, cascaval, mozzarella, parmezan, rosii, usturoi

ingrediente

   2 vinete mari
   160 gr cascaval
   160 gr mozzarella
   2 linguri de parmezan ras
   ulei pentru calit vinetele
Pentru sos:
   2 cutii (aprox 900 gr) rosii cubulete
   o capatana de usturoi
   3 linguri rase de busuioc uscat
   sare
   piper

mod de preparare

Busuiocul e in totul preferintelor mele cand vine vorba de condimente si ierburi aromate, iar combinatia cu mozzarella si rosii nu cred ca ar putea da gres vreodata.

Am gasit o carte foarte draguta, un dictionar de condimente, astfel ca m-am documentat putin si am descoperit tot felul de amanunte interesante despre busuioc. Astfel am aflat ca exista peste 60 de specii diferite de busuioc, cu diferite arome care se datoreaza uleiurilor esentiale pe care le contine. Exista busuioc thailandez, busuioc mexican, busuioc de lamaie, etc.

Se foloseste in salate, mancaruri de legume, sosuri si este nelipsit din bucataria italiena. La origini, cuvantul basil inseamna "regal" iar busuiocul avand o serie de utilitati medicinale (rol sedativ, calmeaza balonarile si durerile de stomac), era considerat in India o planta sfanta, folosita in cadrul ceremoniilor religioase. Se spune ca in acest context, Carol cel Mare a adus busuiocul in Europa, ca planta medicinala ce avea sa fie cultivata in gradinile de legume ale manastirilor.

Dar sa nu mai povestim prea mult si sa trecem la reteta.

Se pun rosiile din conserva intr-o oala mica, impreuna cu busuiocul, usturoiul tocat marunt, sare si piper dupa gust si se lasa la foc mic sa fiarba, amestecand din cand in cand.

Vinetele se spala si se taie cotoarele si le tai felii, pe lungime, de max. 1 cm grosime.Pui 2-3 lingurite de ulei la incins intr-o tigaie si calesti cate felii de vinete iti incap. Apoi pui iarasi 2-3 lingurite de ulei si prajesti urmatoarele felii si tot asa. Cate-un minu-doua, nu mult, doar sa se inmoaie feliile. Le scoti pe un servetel sa absoarba uleiul iar la final, dupa ce le-ai calit pe toate, le mai tamponezi si deasupra cu un servet de hartie.

Cascavalul si mozzarella le tai felii putin mai grosute decat pentru un sandwich. Intr-o tava de sufleu (ceramica sau yena) pui alternativ, o felie de vanata, una de cascaval, una de vanata, una de mozzarella. La final torni pe deasupra tot sosul si cu o lingura il asezi prin toate "cotloanele" vasului. Presari parmezanul ras si bagi la cuptorul preincalzit la 175 de grade, 40-45 de min. Pofta buna!


Se serveste calda.

Incearca si Conopida gratinata
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete cu mozzarella" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.