Mancare scazuta de spanac

Pregatim un piure de spanac. Alegem spanacul proaspat, taiem coditele, il spalam foarte bine in mai multe ape, apoi il strecuram. Fierbem spanacul pa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg spanac congelat sau
  • 2
  • 5 kg spanac proaspat
  • 50 g sare
  • 120 g untura
  • 5 g usturoi
  • 5 g piper zdrobit
  • 4 dl lspte
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • 1
  • 5 dl frisca
  • 100 g unt
  • se recomanda 2l de lichid (din zeama de oase)
  • Pentru zeama de oase:
  • 400 g oase de porc
  • 200 g morcovi
  • 200 g radacina de patrunjel
  • 200 g de tubercul de telina
  • se recomanda 4l de lichid (fiert pe jumatate):

Mod de preparare

Pregatim un piure de spanac. Alegem spanacul proaspat, taiem coditele, il spalam foarte bine in mai multe ape, apoi il strecuram. Fierbem spanacul pana se inmoaie, intr-o cratita mare, in apa clocotita si sarata, adaugand si bicarbonat de sodiu (pentru ca spanacul sa isi pastreze culoarea). Spanacul il strecuram, il clatim, apoi il maruntim cat este inca cald, dandu-l prin sita sau cu robotul de bucatarie.

Pisam usturoiul cu sare. Pregatim o prajeala deschisa la culoare, adaugam usturoiul, diluam cu lapte sau zeama de oase. Amestecam cu babatorul de spuma pana se uniformizeaza, pana obtinem un "sos” de densitate medie. Asezonam cu sare, piper zdrobit si il fierbem bine. La urma adaugam frisca.
Alte mancaruri recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci