Mancaruri cu legume

Reteta Mancarica de legume gratinata

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 35m 
madi_marin postat de
Postat pe: 09-11-2018
Adaugă în cartea de bucate
E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des, pentru că nu ne plac atât de tare. Dar a ieşit foarte gustoasă!

ingrediente

4 portii

   1 conopidă mică
   1 dovlecel mic
   1 ceapă
   1 căţel de usturoi
   2-3 linguri bulion de casă
   sare
   piper
   mărar
   2 ouă
   caşcaval ras

mod de preparare

Conopida ruptă în bucheţele se pune la opărit în apă cu sare pentru 8 – 10 minute. Se scurge de apă şi se dă deoparte.
Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei, apoi se adaugă cubuleţele de dovlecel şi un pic de apă. Se lasă să fiarbă un pic, apoi se adaugă bulionul, sare şi piper şi se lasă să scadă puţin sosul preţ tot de vreo 10 minute. La sfârşit se pune şi mărar tocat.
În capacul vasului de jena ,se pune stratul de dovlecei cu sos, apoi se aşează frumos deasupra bucheţelele de conopidă şi deasupra se toarnă ouăle bătute şi amestecate cu caşcavalul ras, un praf de sare şi piper. Se presară deasupra un pic de mărar tocat şi se dă vasul la cuptor la foc potrivit până ce se rumeneşte frumos preparatul.
Se poate servi şi caldă şi rece.
Poftă bună!
Incearca si Legume cu branza la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de legume gratinata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.