Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa calda. Dupa trei sferturi de ora se ia oala de pe foc si se face un piure obisnuit, turnind pest
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa calda. Dupa trei sferturi de ora se ia oala de pe foc si se face un piure obisnuit, turnind peste cartofi o cescuta de lapte si o lingura de unt. Se sareaza piureul dupa gust si se lasa deoparte.
Carnea tocata se amesteca cu cele doua cepe, cu o felie de paine inmuiata in apa rece si se caleste in ulei incins. Se lasa sa scada zeama pe care o lasa carnea, dupa care se ia de pe foc, se adauga oul si se omogenizeaza cu sarea si piperul necesare.
Se unge o cratita cu peretii inalti cu unt, se pune un strat de piure, apoi un strat de carne si se acopera cu piure. La sfarsit se acopera piureul cu sos de rosii picant sau indulcit si se introduce cratita in cuptor si se tine o ora, la foc potrivit.
Musacaua se serveste calda, taiata felii groase, cu salata de sezon.
Alte mancaruri cu legume;
Mazare cu carnaciori
Ciuperci umplute
Salata de sfecla rosie
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO salată creată ad-hoc cu ce am găsit prin frigider :D Că deh cică se mănâncă pește în noapte asta;) Cartofii...
Salată de cartofi cu hering marinat, surimi și caperePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii