Perisoare din dovlecei in sos de smantana

Este o reteta cu un gust incredibil de bun si merita incercata!

Portii
3
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Perisoare din dovlecei in sos de smantana

Ingrediente

  • sare
  • PERISOARE:
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri orez fiert
  • 1 legatura de marat
  • 1 ceasca cu pesmet
  • 1 cana cu faina
  • piper
  • putin cimbru
  • SOS:
  • 400 ml smantana lichida de soia
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita cu faina
  • 2 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare

Dovleceiii spalati, rasi fin, morcovul si ceapa de asemenea, se pun intr-un castron si se lasa 15 min. Dupa acest timp se storc bine, se pun intr-un alt castron si se adauga sare, piper, putin cimbru, mararul taiat marunt, orezul, pesmet si se amesteca totul bine, iar daca isi mai lasa suc, se mai adauga putin pesmet, apoi se lasa deoparte. Se ia apoi cu lingurita din umplutura, se trece prin faina, se formeaza perisoarele si se lasa pe un tocator.

In cratita cu ulei se caleste usturoiul intreg pana isi elibereaza aroma, apoi se scoate si se adauga faina, se amesteca,se stinge cu 1 cana cu apa, adaugata cate putin si amestecand sa nu se formeze cocoloase, se adauga perisoarele, iar dupa 2 min smantana, se potriveste de gust, iar dupa 2-3 clocote, se opreste focul.

Se serveste calda, iar la noi s-a mancat cu mamaliguta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc