Se aleg frunzele de spanac, se spala bine in mai multe ape. Se pune la fiert in apa fierbinte si se lasa sa dea citeva clocote pina se inmoaie spanacu
Se aleg frunzele de spanac, se spala bine in mai multe ape. Se pune la fiert in apa fierbinte si se lasa sa dea citeva clocote pina se inmoaie spanacul. Se scurge de apa, se lasa in strecuratoare pina se raceste, se toaca foarte marunt, apoi se pune intr-o cratita cu untul, 2-3 linguri de apa, laptele si sarea si se lasa sa fiarba incet pina scade bine. Inainte cu citeva clipe de a lua de pe foc, se adauga usturoiul pisat si se lasa sa mai dea 2-3 clocote.
Se serveste cu oua (ochiuri sau jumari).

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii