Pentru piureu de urzici cu slanina afumata si smantana spalati foarte bine urzicile si puneti-le in strecuratoare. Separat caliti slanina taiata in cuburi mici pana se rumeneste putin. Luati vasul de pe foc, puneti ceapa tocata si cand e putin aurie adaugati urzicile. Amestecati bine, puneti 400 ml de apa fierbinte si ½ lingurita de sare. Acoperiti vasul si lasati sa fiarba incet, mai adaugind apa daca scade prea mult. Cand urzicile sunt fierte, adaugati faina dezlegata cu putina apa, apoi puneti atita apa incit sa aveti 500 ml de sos. Lasati sosul sa fiarba 3-4 minute, luati vasul de pe foc, puneti smantana, potriviti de sare, acriti cu zeama de lamaie sau cu cateva picaturi de otet, puneti mujdeiul si marar verde.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe