Placinta cu spanac

Framantam mai intai aluatul amestecand foarte bine toate ingredientele. Punem coca rezultata in folie alimentara si o lasam la frigider cat timp ne

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Placinta cu spanac

Ingrediente

  • PENTRU ALUAT:
  • 150 g margarina sau unt
  • 200 g faina
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • 350-400 g spanac
  • 2 oua
  • 2 fire ceapa verde
  • 200g branza de vaci putin sarata
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Framantam mai intai aluatul amestecand foarte bine toate ingredientele. Punem coca rezultata in folie alimentara si o lasam la frigider cat timp ne ocupam de umplutura.

Spalam bine spanacul si il oparim in apa cu sare impreuna cu ceapa tocata marunt. Scurgem bine de apa intr-o sita si apoi tocam cu cutitul.

Punem spanacul intr-un bol, peste el adaugam branza rasa, pesmetul, ouale , sare si piper dupa gust.

Scoatem aluatul de la frigider si din trei sferturi din el intindem o foaie pe care

o asezam intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu putin pesmet.

Foaia trebuie sa imbrace putin si peretii formei. O intepam din loc in loc cu furculita.

Asezam apoi umplutura.

Intindem aluatul ramas si taiem din el fasii lungi pe care le intindem deasupra placintei. Ungem bine cu ou si presaram mac.

Dam la cuptor pentru aproximativ 35-40 minute.

Este buna calda dar si rece.

Alte retete recomandate

Salata de spanac

Rulada spanac

Piure de spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci