Se curata si se spala prazul, apoi se taie bucati si se fierbe un sfert de ora in apa cu sare. Bucatile se golesc de miez, se pastreaza doar cite trei
Se curata si se spala prazul, apoi se taie bucati si se fierbe un
sfert de ora in apa cu sare. Bucatile se golesc de miez, se pastreaza doar cite trei-patru foi din afara.
Orezul se fierbe, se amesteca intr-o farfurie cu un ou, verdeata tocata, sare si o lingurita de faina, eventual o lingurita de bulion. Se umplu bucatile de praz cu acest amestec, se asaza intr-o forma unsa cu ulei, se acopera cu apa calda dupa ce s-a dizolvat in apa o lingurita de bu-
lion. Se adauga o lingura de zahar si se introduce forma in cuptorul cald, la foc potrivit, pentru o jumatate de ora. in sosul mincarii se pun la fiert si citeva boabe de piper.
Alte retete recomandate
Mancare de sparanghel
Supa de sparanghel
Supa crema de sparanghel

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii