Mancaruri cu legume

Reteta Praz umplut cu orez si sos

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru prazul umplut cu orez se taie prazul bucati lungi de circa 6 cm si se trage cu grija miezul. Foile de deasupra raman in forma de tuburi care se umplu.

ingrediente

   1 legatura buna de praz
   1 ceasca orez
   3 linguri unt
   sare
   piper
Pentru sos:
   2 cepe
   1/2 lingura unt
   1 lingurita faina
   1 lingurita zahar
   1 lingura bulion sau
   4 — 5 rosii
   sare.

mod de preparare

Pentru prazul umplut cu orez se taie prazul bucati lungi de circa 6 cm si se trage cu grija miezul. Foile de deasupra raman in forma de tuburi care se umplu. Miezul scos se toaca marunt, se inabusa cu putin unt. Separat se prajeste orezul in unt, se stinge cu o ceasca de apa. Cand orezul incepe sa se umfle, se amesteca cu prazul inabusit, se adauga sare, piper. Se umple prazul si se pune in cratita cu unt. Se face un sos din ceapa tocata marunt si rumenita, faina, bulion de rosii, zahar si putina apa. Se toarna deasupra. Se da la cuptor. Se lasa sa fiarba pana scade sosul cat trebuie. Se poate pregati cu ulei, in acest caz servindu-se rece.


Prazul umplut cu orez se serveste fierbinte.

Incearca si Quiche cu conopida, rosii cherry si cascaval
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz umplut cu orez si sos" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 9 %
219.99 lei
199.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.