Pui cu ananas in sos dulce acrisor

Pentru reteta pui cu ananas in sos dulce acrisor aveti nevoie intai de carne de pui, ardei, ciuperci, ananas, amidon, ceapa verde,morcov

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pui cu ananas in sos dulce acrisor

Ingrediente

  • 600-700gr piept pui
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 morcov
  • 5 fire ceapa verde/1 ceapa mare
  • 250 gr ciuperci/1 conserva ciuperci
  • 1 ananas mic/1 conserva ananas
  • 1 ou
  • 1 lingura amidon alimentar

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala, dupa care se taie cuburi mai maricele si se marineaza la frigider in sos de soia cu un ou batut si o lingura de amidon alimentar maxim 24h minim 30 minute. Dupa el se prajeste si apoi se scoate pe servete de bucatarie sa se scurga de grasime.


Morcovul se taie cubulete, ceapa se taie nu foarte marunt, ardeiul se taie bucatele medii, iar ciupercile se curata si se taie feliute. Nu vrem sa taiem legumele foarte merunt pentru ca dorim da fie aspectuoase.
Pentru a prepara sosul dulce acrisor dizolvam 1 lingura de amidon alimentar in 4 linguri de apa/zeama de la conserva de ananas, punem 4 linguri de zahar, 3 linguri de otet, 4 linguri sos de soia, 1 lingura ulei (preferabil de porumb), 4 linguri de pasta de tomate si amestecam pana dizolvam zaharul.


Legumele se calesc in putin ulei, dupa care se pune pieptul de pui prajit, ananasul, iar la sfarsit sosul dulce acrisor. Nu gatim prea mult legumele intrucat dorim sa le pastram putin tari, nu crude sau moi.


Se serveste cu garnitura de orez fiert simplu cu condimente: sare, piper si curry.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
4
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Placinta (melcisori) cu mere
5
Dulciuri

Placinta (melcisori) cu mere

O reteta in ton cu vremea de-afara.

Placinta (melcisori) cu mere
Parteneri
Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)
Bucataras.RO

Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)

Iata ca a venit si toamna. Chiar daca afara ploua, tot are si toamna farmecul ei, daca ne gandim ca se apropie sarbatorile....

Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)