Pulpe de pui in sos dulce-acrisor

Pulpele de pui in sos dulce-acrisor sunt o mancare cu un gust deosebit, un pic exotic.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 ardei grasi
  • 1 morcov
  • 1 brocolli
  • 200 gr pastai de fasole verde
  • 200 gr ciuperci
  • 1-2 buc. de piept de pui dezosat
  • ½ pachet de spaghete sau taietei chinezesti
  • Pentru sos:
  • 2 linguri sos de soia
  • 3-4 linguri ketchup dulce
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita zahar
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala, se sterge, se taie cuburi si se fierbe (sau puteti sa-l fierbeti intreg si-l taiati apoi in cubulete). Se pune apoi intr-o tigaie impreuna cu legumele taiate julien sau cubulete (dupa preferinte) si se calesc in putin ulei pana se fac al dente (cam 10 minute). Se adauga apoi sosul obtinut din amestecarea ingredientelor. Se lasa totul la foc mediu inca 2 minute si se adauga sare si piper dupa gust. Intre timp se fierb pastele (taieteii chinezesti se lasa la inmuiat in apa clocotita), se scurg de apa si se amesteca cu puiul si legumele.


Puiul cu legume fie se amesteca cu pastele, fie se serveste deasupra acestora, fiecare facandu-si amestecul in farfuria proprie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci