Mancaruri cu legume

Reteta de toamna: dovleac copt

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Dovleacul copt este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de sezon aveti nevoie de un dovleac.

ingrediente

   1 dovleac

mod de preparare

Azi mi-am adus aminte de o "bunatate" pe care ne-o facea bunica in serile de toamna tarzie. E o reteta simpla, rapida si de-li-cio-sa: dovleac copt sau cum se mai numeste in partile noastre ludau.





E o reteta de sezon usoara atat de preparat cat si pentru stomac si ieftina (eu am cumparat un dovleac mediu cu 6 lei). Parca inca nu sunt pregatita pentru mancarurile de iarna. Trecerea trebuie facuta usor, astfel ca azi va recomand aceasta reteta, perfecta si pentru zilele de post.





Pentru preparare, dovleacul se spala bine la exterior. Mai apoi se taie, se curate de partea atoasa cu samburi, se taie in felii groase de 2 degete si se pune in cuptorul incalzit.






Se lasa in cuptor pana devine moale si capata o culoare usor maronie.




Pofta mare!






Dovleacul copt se poate servi atat caldut cat si rece.




Aceasta reteta este trimisa de Ana pentru concursul media-content.

Incearca si Flori de dovlecel pane cu carne la gratar
Daca ti-a placut reteta noastra "Retete de toamna: dovleac copt" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.