Rissotto cu dovleac

Rissotto cu dovleac este delicios si foarte sanatos. Pentru acesta reteta de risotto folositi o cana dovleac taiat cuburi mici.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Rissotto cu dovleac

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 1 cana dovleac taiat cuburi mici
  • 1/2 cana vin alb
  • 3 cani apa sau supa de legume
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingura unt
  • 2 linguri parmezan ras.

Mod de preparare

Rissotto cu dovleac este delicios si foarte sanatos.  Ceapa tocata marunt se inabusa in 3 linguri ulei si 3 linguri apa. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga orezul si se soteaza 3-4 minute.
Se toarna vinul si se fierbe pana se evapora. Se pune dovleacul, se toarna supa fierbinte, se sareaza, pipereaza si se lasa sa fiarba pe foc mic, amestecand usor din cand in cand. La final se incorporeaza untul si parmezanul.


Rissotto cu dovleac se serveste cald.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci