Se pune untul intr-o tigaie pe foc,se topeste,se adauga faina si se amesteca bine sa se incorporeze faina in unt,se toarna laptele cate putin si se am
Se pune untul intr-o tigaie pe foc,se topeste,se adauga faina si se amesteca bine sa se incorporeze faina in unt,se toarna laptele cate putin si se amesteca pana se ingroasa,ca o ciulama.Se ia sosul de pe foc,se adauga sare,se lasa sa se racoreasca,apoi se adauga galbenusurile si albusurile batute spuma.Se unge cu unt o tava mare de placinta,se pune o hartie alba de marimea tavii,se unge si ea cu unt si se toarna compozitia,apoi se pune la cuptor sa se coaca.Compozitia nu trebuie sa se coaca prea tare,deoarece nu se mai poate rula.Cand este gata se rastoarna pe un servet curat si se umple cu sote de spanac bine scazut,in care s-a introdus si cascaval ras,se ruleaza,se asaza rulada intr-o forma lunga si ingusta (de cozonac),se toarna 1/2 pahar cu smantana si se introduce din nou in cuptor,10minute.
Cine doreste poate amesteca in spanac si sunca tocata.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii