Snitel din legume

Pentru snitel din legume 250 g cartofi se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se decojesc si se taie cuburi mici; restul se curata, se spala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • mazare verde proaspata/conserva - 150 g/100 g
  • fasole verde proaspata/conserva - 150 g/100 g
  • cartofi 750 g
  • morcovi 200 g
  • varza alba - 200 g
  • telina radacina - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ulei - 125 ml
  • oua - 2 bucati
  • faina - 125 g
  • pesmet - 100 g
  • unt - 30 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru snitel din legume 250 g cartofi se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se decojesc si se taie cuburi mici; restul se curata, se spala, se taie cuburi mici, se fierb in apa cu sare si se fac piure. telina si morcovii se curata, se spala, se fierb in apa cu sare, se scurg, se racesc si se taie cuburi mici. Varza se curata de cotoare si de frunzele degradate, se spala, se fierbe in apa cu sare, se scurge si se taie fasii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina si pesmetul se cern. Fasolea si mazarea proaspata se curata, se spala, se fierb in apa cu sare si se scurg. Fasolea se taie bucati (cea conservata se spala sub jet de apa rece si se taie bucati). Ouale se spala sub jet de apa rece, se sparg intr-un vas si se bat pana la omogenizare. Piureul de cartofi se amesteca cu morcovi, mazare, fasole, varza, telina, cartofi taiati cubulete, patrunjel verde, sare, piper si se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se portioneaza, modelandu-se sub forma de snitel. Bucatile de snitel se trec prin faina, oua, pesmet si se frig in ulei.

Snitelul din legume se serveste cald, cu unt topit deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci