Souffle de mazare

Sufleul de mazare verde este o garnitura potrivita pentru orice fel de mancare. La fel de bine poate fi servit ca si aperitiv sau ca fel de mancare de sine statator.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Souffle de mazare

Ingrediente

  • 700 gr mazare proaspata sau congelata
  • 3 oua separate albusul de galbenus
  • 200 ml smantana
  • 40 gr parmezan sau o branza tare
  • sare
  • piper dupa gust
  • un graunte de usturoi in coaja
  • o codita de menta proaspata sau menta uscata
  • seminte de fl soarelui sau de bostan pt decor si gust.

Mod de preparare

Se pune mazarea in apa clocotita impreuna cu grauntele de usturoi si menta.daca mazarea e proaspata se tine la fiert 15 min. daca e congelata ca si in cazul meu, se tine pe foc 5-6 min. Se scoate la scurs sub un jet puternic de apa rece, pt a-si pastra culoarea proaspata.

Dupa ce s-a scurs bine se pune in robot si se adauga galbenusurile, smantana si parmezanul. Se mixeaza atat cat sa mai ramana bucatele de mazare.

Se potriveste de sare si piper, si se adauga albusul batut spuma, se amesteca usor pana cand se incorporeaza toate ingredientele si se pun in forme individuale sau intr-o tava mai mare, apoi se aseaza intr-un vas cu putina apa.

Se pun in cuptorul preincalzit 190 grade, se tin pana cand capata un guleras maroniu si crapa putin deasupra, cam 15-20 min.

Reteta Souffle de mazare a fost propusa de nico-vya pe forum culinar.ro


Sufleul de mazare verde se serveste ca si garnitura pentru toate fripturile. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci