Spanac delicios la cuptor cu smantana si usturoi

Pentru spanac delicios la cuptor cu smantana si usturoi se spala foarte bine spanacul, se pune la fiert in apa clocotita, se lasa sa fiarba 20 de minute.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de spanac
  • 50 g de unt
  • 200 ml de smantana
  • 50 g de pesmet
  • ulei
  • sare
  • 3-4 catei de usturoi

Mod de preparare

Pentru spanac delicios la cuptor cu smantana si usturoi se spala foarte bine spanacul, se pune la fiert in apa clocotita, se lasa sa fiarba 20 de minute, dupa care se rastoarna in strecuratoare. Intr-o cratita, se pune unt sau ulei la foc mic. Se adauga usturoiul, se lasa un minut. Se ia vasul la o parte, se pune spanacul si se amesteca totul bine. Deasupra, se toarna smantana, apoi pesmetul, rumenit un minut in putin ulei. Se da cratita la cuptorul incalzit in prealabil si se lasa 10-15 minute cu foc potrivit.


Spanacul se serveste drept garnitura la ochiuri, chiftele, fripturi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci