Mancaruri cu legume

Sufleu de dovleac

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:15m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Dovleacul curatat de coaja si simburi se taie in cuburi si se pune intr-o cratita cu 40 gr. margarina, amestecind mereu pina se inmoaie putin. Se da a

ingrediente

   2 kg. dovleac
   50 gr. margarina
   o lingura faina
   1/4 l lapte
   1 ou
   piper
   nucsoara

mod de preparare

Dovleacul curatat de coaja si simburi se taie in cuburi si se pune intr-o cratita cu 40 gr. margarina, amestecind mereu pina se inmoaie putin. Se da apoi prin masina de tocat. Pireul obtinut trebuie sa fie pastos. Daca are prea multa apa se mai scade putin la foc mic, amestecind mereu. Intr-o cratita se topeste restul de margarina, se adauga faina si se tine pe foc 2-3 minute dupa care se adauga laptele cu care se mai fierbe citeva minute. Se ia de pe foc, se incorporeaza pireul, oul, cu albusul batut spuma, nucsoara si putina sare. Se unge forma cu margarina, se presara faina si se da la cuptor la foc potrivit timp de 45 minute.
Se poate servi rece sau cald
Incearca si Galuste din chifle
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite