Mancaruri cu legume

Reteta Sufleu de vinete

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru sufleu de vinete vinetele se fierb, se curata, se scurg si se toaca cu un satar de lemn. Ouale se spala; se separa galbenusurile de albusuri.

ingrediente

Pentru 5 portii:
   vinete - 800 g
   margarina/unt - 200 g
   oua - 3 bucati
   lapte - 125 ml
   faina - 100 g
   sare dupa gust

mod de preparare

Pentru sufleu de vinete vinetele se fierb, se curata, se scurg si se toaca cu un satar de lemn. Ouale se spala; se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma. in 75 g unt sau margarina topita, se inabusa faina dizolvata in 70 ml lapte rece, amestecand continuu. Se adauga restul de lapte, sare si se fierbe cca 5 minute. in sosul obtinut se pun galbenusuri, vinete si se amesteca. Albusurile batute spuma se adauga in compozitie, amestecand usor. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu unt sau margarina si se introduce la cuptor la foc iute, pana se rumeneste.



Sufleul de vinete se serveste cald.


Incearca si Mincare de vinete preparata ruseste
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de vinete" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.