Tarta cu ricotta si rosii

Tarta cu ricotta si rosii este delicioasa pentru o gustare sau un apertiv deosebit. Pentru aceasta reteta de tarta aveti nevoie de aluat de tarta, rosii si ricotta.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tarta cu ricotta si rosii

Ingrediente

  • 230 g aluat tarte/ brisee
  • 300 g ricotta
  • 50 g parmezan ras
  • 3 rosii (perini)
  • 1 ou fiert tare
  • 2 file ansoa in ulei
  • 30 g paine uscata/pesmet
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1-2 catei usturoi
  • 2 lg otet alb
  • 100 ml ulei de masline
  • extravirgin
  • Pentru aluat brisee:
  • 2/3 cups faina
  • ½ lgt sare
  • 115 g unt
  • 1 ou batut usor
  • 2lgt apa

Mod de preparare

Tarta cu ricotta si rosii este delicioasa pentru o gustare sau un apertiv deosebit. Pentru aceasta reteta de tarta se face intai aluatul: cernem faina cu sarea, adaugam untul si amestecam pana formeaza firimituri. Adaugam oul batut si putina apa sa obtinem un aluat potrivit, nu moale. Invelim in folie si lasam 30 minute la frigider.

Am intins aluatul in foaie si am captusit o tava, astfel incat sa formez un dreptunghi de 12x26 cm si am captusit si marginile de vreo 3 cm inaltime. Am acoperit foaia cu hartie de copt umezita si apoi perforata, apoi am imprastiat cateva boabe de fasole deasupra si am copt 10 minute la 200 grade. Am indepartat hartia de deasupra si fasolele, am umplut cu ricotta amestecata cu parmezan si apoi am asezat rosiile taiate jumatati, pe lung (care rosii au fost curatate de seminte) si am presat usor sa intre putin in umplutura. Am copt tarta la 160 grade C, 45 minute.

Pentru sos am amestecat in blender, fileurile de ansoa, usturoiul, pesmetul inmuiat in otet, oul, patrunjelul si uleiul. Apoi am umplut rosiile cu sos.


Tarta cu ricotta si rosii poate fi servita atat calda cat si rece. Reteta a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci