Tarta cu spanac, branza si oua

Tarta cu spanac, branza si oua este o reteta de tarta aperitiv, o tarta delicioasa si aspectuoasa, potrivita pentru sarbatoare de Paste.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Tarta cu spanac, branza si oua

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300g faina
  • ¼ lingurita sare
  • 125g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri apa
  •  
  • Pentru umplutura:
  • 9 oua + 1 albus
  • 500g spanac
  • 600g branza de vaci
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1 varf nucsoara
  • sare
  • piper
  •  
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Faina, sarea si untul le amesteci pana obtii un aluat sfaramicios. Bati oul bine si apoi adaugi cele 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o bila pe care o invelesti in folie si o dai la rece pentru o ora.
Intre timp pregatesti umplutura. Speli spanacul bine si il clocotesti pentru 2 minute. Il scurgi bine de apa si apoi in mixezi impreuna cu patrunjelul, mararul, branza si 3 oua + 1 albus. Adaugi nucsoara, sare si piper dupa gust.
Imparti aluatul in doua, intinzi 2 foi si una dintre ele o asezi in tava unsa cu unt, imbracand si peretii. Adaugi umplutura si nivelezi. Cu ajutorul unui polonic mai mic sau a unei linguri faci 6 “cuiburi”. Spargi ouale cu grija si le asezi in aceste cuiburi, 5 pe margine si unul in centru. Acoperi cu cealalta foaie, inlaturand excesul. Din restul de aluat poti sa faci mici ornamente. Ungi tarta cu galbenusul amestecat cu laptele si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 50 de minute la 180 de grade Celsius, pana se rumeneste frumos.


Tarta cu spanac si oua se serveste dupa ce se raceste!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci